Babymassage en yoga

in groep

€ 75

3 lessen van 90 minuten, thee/koffie/water en iets gezonds, handleiding voor thuis, olie inbegrepen

--------------

Eerstvolgende reeks op dinsdagmorgen van 9u30-11u

--------------

Reeks oktober: 08/10 - 15/10 - 22/10

Reeks november: 5/11 - 12/11 - 19/11

--------------

Max. 5 mama's/papa's met baby

Voor baby's vanaf 6 weken tot de kruipleeftijd. Baby's met gevoelige huid/eczeem zijn ook welkom!

--------------

De lessen gaan door bij mij thuis,

(Kapellestraat 43 in Wingene)

WAAROM?

Het belang van aanraking

"De handen van de volwassene vormen voor de baby het eerste contact met de wereld. Handen raken hem aan, tillen hem op, leggen hem neer, wassen en kleden hem. In het begin betekenen voor de baby de handen alles: ze zijn de mens, ze zijn de wereld." - Emmi Pikler

Aanraking is voor je baby even belangrijk als eten en drinken. Het is een levensbehoefte. Babymassage is daarom een bijzonder ritueel, naast de verzorging, het knuffelen en dragen, om aan deze behoefte tegemoet te komen. Het is een intens en bewust samenzijn van jou en je baby.

De aanraking versterkt eveneens jullie onderlinge band en liefde. Als je baby zich gekoesterd voelt, gaat hij zich ook welkom, veilig en gelukkig voelen. Er ontstaat zo een basis van vertrouwen die een belangrijke voedingsbodem vormt om mee op te groeien.

Daarnaast leer je op non-verbale wijze met je baby communiceren, je leert luisteren naar zijn lichaamstaal. Zo kan je nog beter inspelen op de behoeften van je kindje.

Kortom, een babymassage is een geschenk voor jezelf én je baby! 

DE VOORDELEN

Ontspanning

 

Babymassage zorgt voor diepe ontspanning, innerlijke rust en harmonie. Het is een moment van we-time, eventjes intens genieten,  de dagelijkse beslommeringen vergeten en met volle aandacht bij je baby zijn. Het is bovendien erg plezierig om te doen. Je krijgt er nieuwe energie van en wordt zelf opgeladen! 

Betere ontwikkeling

Babymassage heeft een positief effect op de groei, de psychomotorische ontwikkeling, spijsvertering, ademhaling, doorbloeding en weerstand. Je baby ontwikkelt zijn motorische vaardigheden en leert zo zijn lijfje kennen. Je baby wordt zich op een prettige manier bewust van zijn lijfje. Zo ontwikkelt hij lichaamsbesef en zelfvertrouwen.

Pijnstillend

 

Babymassage is ook erg nuttig. Het biedt o.a. verlichting bij krampjes en constipatie,  vermindert de fysieke en psychische spanning in je baby’s lijfje, helpt bij bij doorkomende tandjes, stimuleert een diepere ademhaling, versterkt en maakt de spieren soepel...

MIJN AANBOD

In groep

Een reeks bestaat uit 5 lessen.

Een les is steeds een mooie afwisseling van massage en yoga-oefeningen. We beginnen elke les met herhaling van de vorige om daarna een nieuw deeltje aan te leren. Zo krijg je de technieken goed onder de knie. We leren stap voor stap het hele lijfje masseren: benen, voeten, armen, buik, gezicht, rug en billen.

 

Tussendoor doen we yoga oefeningen, op een rustige en liefdevolle manier, spelenderwijs met bewegingen, liedjes en versjes.

Iedere les krijg je van mij ook advies over het gebruik van oliën en bespreken we ook telkens een thema (bv. rond buikkrampjes, slaapgedrag, dragen...).  De laatste les doen we iets extra.

Individueel

Wil je je baby liever leren masseren in een vertrouwde omgeving en op een tijdstip dat jou en je baby goed uitkomt? Dan kan je kiezen voor de babymassage aan huis. Afhankelijk wat je zelf wenst, voorzie ik een tweetal lessen van ongeveer een uur waarin ik je de basisprincipes aanleer. 

Ken je een aantal ouders met een baby en willen jullie samen een lesje babymassage thuis dan is dat geen enkel probleem. Vraag gerust meer info.